TATARÁČEK

11.10.2017

Tatarák patří mezi mé hříchy. Je to jedno z jídel, kterého se nikdy nepřejím a které bych mohla jíst každý den. I když vím, že není zrovna TOP zdravé jíst syrové maso, tak se chlácholím tím, že hřešit se přeci občas musí a navíc co TOP je, je jeho chuť, ať již v klasice nebo jiných variacích, které nemám šanci odolat.

INGREDIENCE:

  • 250 g hovězí svíčkové (namleté nejlépe naškrabané)
  • 1 šalotka
  • sůl, pepř, sladká paprika (dle chuti)
  • worcestrová a sojová omáčka (dle chuti)
  • lžíce hořčice a kečupu
  • chléb na topinky (kdo má rád může pomazat česnekem)

POSTUP: co bych se rozepisovala, zkrátka vše smatláte dohromady a dochutíte podle svého uvážení.

VĚDĚLI JSTE, ŽE... se říká, že tatarský biftek vymysleli a do Evropy přivezli kočovní Tataři? Údajně měli málo času na to stát u kotlů a s něčím se vařit. A tak si dali každé ráno pod sedlo svého koně flákotu hovězího, která se během dne a toho rajtování perfektně rozklepala a navíc z koňského potu i příjemně prosolila a tedy když znaveni po celém dni někde zakotvili, nemuseli rozdělávat oheň a ihned hodovali.  Upřímně, tuto variantu tataráku bych si s klidem a ráda nechala ujít.